Overslaan en naar inhoud gaan

Datum overgang nieuwe regeling wordt 1 januari 2026

Gepubliceerd op:

Jouw nieuwe pensioenregeling start een jaar later

Oak Pensioen heeft besloten om de overgang naar de nieuwe pensioenregeling een jaar uit te stellen, naar 1 januari 2026. De nieuwe regels gaan dan ook pas gelden voor jouw opgebouwde pensioen. Tot 1 januari 2026 verandert er niets aan jouw pensioenregeling. Hieronder lees je meer waarom jouw nieuwe pensioenregeling een jaar later dan gepland start.

Het bestuur van Oak Pensioen vindt een zorgvuldige overgang belangrijk

Oak Pensioen heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan de voorbereidingen van de overgang van uitvoering naar de nieuwe pensioenregeling, net als alle andere pensioenfondsen. Deze nieuwe regeling kan op zijn vroegst per 1 januari 2025 en moet voor 1 januari 2028 zijn ingevoerd en daarmee zijn we een koploper. De overgang is een complexe en veelomvattende verandering. Deze is dan ook afhankelijk van veel factoren. De belangrijkste zijn de volgende:

  • Nieuwe regelgeving waarbinnen onze sociale partners de nieuwe pensioenregeling hebben afgesproken. 
  • De inrichting van een nieuwe administratie, zodat we de nieuwe pensioenregeling kunnen uitvoeren.
  • Onze achterban tijdig en volledig kunnen informeren over de wijzigingen.

Duidelijkheid in wet- / regelgeving en voortgang in de inrichting gaan hand in hand. Doordat beiden nog in ontwikkeling zijn, zorgt die afhankelijkheid soms voor vertraging. Het bestuur van Oak Pensioen vindt het van cruciaal belang dat de overgang zorgvuldig, degelijk en zo beheerst mogelijk plaatsvindt. Dat betekent dat we het daarom op dit moment beter vinden om iets langer de tijd te nemen voor een goede overgang naar de nieuwe pensioenregeling. We willen zeker weten dat de regeling goed uitgevoerd kan worden. Een overgang per 1 januari 2026 geeft de ruimte om onze nieuwe pensioenregeling gedegen in te richten. Dit betekent ook dat we weer een snelle volger zijn geworden, zoals oorspronkelijk de bedoeling was.

Tot 1 januari 2026 verandert jouw pensioenregeling niet

Jouw huidige pensioenregeling zetten wij voort tot 1 januari 2026. Maar de komende tijd staan we natuurlijk niet stil. We gaan door met de voorbereidingen voor de overgang naar de nieuwe pensioenregeling per 1 januari 2026. Het transitieplan waarin sociale partners de nieuwe pensioenregeling uitwerkten blijft hiervoor de basis, dit verandert namelijk niet. 

Hou onze website in de gaten voor meer nieuws en ontwikkelingen.