Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Pensioen Pro Award 2024

Gepubliceerd op:

Oak Pensioen was genomineerd voor de Pensioen Pro Award in de categorie diversiteit, inclusie en governance. Daar zijn we heel trots op.

Lees meer

Dekkingsgraad van mei 2024

Gepubliceerd op:

Eind mei 2024 steeg onze actuele dekkingsgraad naar 126,7% (eind vorige maand: 124,4%). De beleidsdekkingsgraad steeg naar 123,4% (eind vorige maand: 122,8%).

Lees meer

Word jij ons nieuwe bestuurslid?

Gepubliceerd op:

Eén van onze niet-uitvoerende bestuursleden treedt af. Wij zoeken daarom een goede vervanging per 1-7-2024. Het gaat om een plek in het bestuur namens de werkgeversorganisatie VVNH. Het primaire aandachtsgebied is Pensioen & Communicatie.

Lees meer

Datum overgang nieuwe regeling wordt 1 januari 2026

Gepubliceerd op:

Oak Pensioen heeft besloten om de overgang naar de nieuwe pensioenregeling een jaar uit te stellen, naar 1 januari 2026. De nieuwe regels gaan dan ook pas gelden voor jouw opgebouwde pensioen. Tot 1 januari 2026 verandert er niets aan jouw pensioenregeling.

Lees meer

Oak Pensioen kiest BlackRock als fiduciair beheerder

Gepubliceerd op:

Oak Pensioen heeft BlackRock aangesteld als fiduciair beheerder waarmee de bestaande relatie tussen de twee wordt geïntensiveerd.

Lees meer

In 2024 verhogen we de pensioenen niet

Gepubliceerd op:

Elk jaar proberen wij de pensioenen te verhogen. Want we begrijpen dat het belangrijk is om de pensioenen op peil te houden met de stijging van de prijzen. In 2024 kunnen we de pensioenen helaas niet verhogen. We vertellen je hoe dat zit.

Lees meer

Transitieplan definitief

Gepubliceerd op:

Op 1 juli 2023 is de nieuwe pensioenwet ingegaan. Door deze nieuwe wet veranderen alle pensioenregelingen. De sociale partners (werkgevers- en werknemersorganisaties) hebben afspraken gemaakt over de nieuwe regeling. De afspraken staan in het ‘transitieplan’.

Lees meer

Nieuw in 2024: pensioenopbouw vanaf 18 jaar

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 januari 2024 bouwen werknemers vanaf 18 jaar pensioen op bij Oak Pensioen. Nu is dat nog vanaf 21 jaar. Deze verandering heeft gevolgen voor werkgevers en werknemers.

Lees meer

Kijk nu terug: webinar nieuwe regels voor pensioen

Gepubliceerd op:

Op maandag 30 oktober praatten we deelnemers aan ons online webinar bij over de nieuwe regels voor pensioen in Nederland. Was je er niet bij? Je kunt het webinar nu terugkijken.

Lees meer

Nieuwe regels voor pensioen in troonrede

Gepubliceerd op:

Dinsdag 19 september was het Prinsjesdag. De koning sprak de troonrede uit. Het ging kort over de nieuwe regels voor pensioen. Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen ingegaan. Daardoor verandert ook jouw pensioen.

Lees meer

Start campagne Wet toekomst pensioenen

Gepubliceerd op:

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontwikkelde een campagne over de Wet toekomst pensioenen samen met vertegenwoordigers van werknemers, werkgevers en pensioenuitvoerders.

Lees meer

Denk als gepensioneerde of oud-deelnemer mee over de nieuwe regels voor pensioen

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 juli 2023 geldt de Wet toekomst pensioenen. De sociale partners gaan nu afspraken maken over het omzetten van de pensioenen naar de nieuwe regels. Wil je als gepensioneerde of oud-deelnemer meedenken? Dat kan!

Lees meer

Ons verkort jaarverslag 2022 is uit

Gepubliceerd op:

Ons verkort jaarverslag is uit. Daarin lees je hoe het met Pensioenfonds Meubel ging in 2022 en wat we hebben bereikt. We zetten de belangrijkste feiten voor je op een rij.

Lees meer

Pensioen goed regelen voor werknemers en werkgevers

Gepubliceerd op:

Dineke Philipse is verenigingsmanager van CLC-VECTA. Dat is de overkoepelende branchevereniging van de zakelijke evenementenbranche, waaronder de tentoonstellingsbedrijven. Dineke vertelt waarom pensioen een belangrijk onderwerp is bij CLC-VECTA.

Lees meer

Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. Eerste Kamer akkoord 

Gepubliceerd op:

Op 30 mei 2023 heeft de Eerste Kamer de nieuwe pensioenwet aangenomen. De nieuwe regels voor pensioen gaan in op 1 juli 2023. Lees meer over de nieuwe regels.

Lees meer

Nieuw bestuursbureau en nieuwe directeur

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 juli is het zover: dan start ons nieuwe bestuursbureau. Het bestuursbureau bestaat uit 6 medewerkers, onder leiding van onze nieuwe directeur Jobine Kersseboom. We zijn erg blij dat Jobine vanaf 1 juli samen met haar team aan de slag gaat!

Lees meer

Wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ aangenomen door Tweede Kamer

Gepubliceerd op:

De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ aangenomen. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Eerste Kamer. Het is de bedoeling dat de nieuwe wet op 1 juli 2023 ingaat. Daarna hebben pensioenfondsen tot in 2027 de tijd voor een nieuwe pensioenregeling.

Lees meer

Jaaropgave en specificatie 2023 iets later

Gepubliceerd op:

Rond 23 januari 2023 krijg je je pensioen uitbetaald. Normaal krijg je rond die datum ook je jaaropgave en een specificatie. In 2023 krijg je deze documenten iets later dan je van ons gewend bent.

Lees meer

Verhoging van het pensioen en wijzigingen in de premie

Gepubliceerd op:

Ieder jaar maken de werkgeversorganisaties en de vakbonden nieuwe afspraken over de pensioenregeling. Ook kijkt het pensioenfonds elk jaar of het pensioen kan worden verhoogd. Bekijk wat er verandert in 2023 en wat dat voor jou betekent.

Lees meer

Zo denk jij over risico nemen bij beleggen

Gepubliceerd op:

Eerder dit jaar onderzochten we hoeveel risico deelnemers willen nemen met hun pensioen. Past onze manier van beleggen bij jouw verwachtingen en wensen? Lees de belangrijkste resultaten van het onderzoek.

Lees meer

Nieuwe pensioenregels gaan waarschijnlijk in op 1 juli 2023

Gepubliceerd op:

Op 1 januari 2023 zouden de nieuwe pensioenregels ingaan. Maar de Tweede Kamer en daarna de Eerste Kamer hebben meer tijd nodig voor de behandeling van de Wet toekomst pensioenen. Daarom heeft minister Carola Schouten laten weten dat de nieuwe pensioenregels waarschijnlijk vanaf 1 juli 2023 gaan gelden.

Lees meer

Betaald ouderschapsverlof en pensioen

Gepubliceerd op:

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders allebei 9 weken betaald ouderschapsverlof opnemen. Bekijk wat betaald ouderschapsverlof betekent voor je pensioen.

Lees meer

Het verkort jaarverslag 2021 is uit

Gepubliceerd op:

Bekijk ons verkort jaarverslag over 2021. Daarin vertellen we hoe het financieel met Oak Pensioen ging en welke resultaten we hebben bereikt. Nieuwsgierig? We zetten de belangrijkste feiten voor je op een rij.

Lees meer

Nieuwe samenstelling verantwoordingsorgaan

Gepubliceerd op:

Ons verantwoordingsorgaan bestaat sinds 1 juli 2022 uit 9 leden. 3 deelnemers, 3 werkgevers en 3 pensioengerechtigden. Dat waren er eerder 15. Een kleiner verantwoordingsorgaan is voor iedereen beter werkbaar. Bekijk de leden.

Lees meer

Situatie in Oekraïne: we zijn extra waakzaam

Gepubliceerd op:

Met het binnenvallen van Oekraïne door Rusland is een erg zorgelijke situatie ontstaan. Deze raakt de hele wereld, direct of indirect. We zijn dan ook extra scherp op welke invloed de situatie tussen Oekraïne en Rusland heeft op ons pensioenfonds en jouw pensioen.

Lees meer

Hoera! Pensioenchecker 100.000 keer gedownload

Gepubliceerd op:

De gratis Pensioenchecker app geeft inzicht in hoeveel pensioen en AOW je later netto per maand krijgt. Ook zie je eenvoudig wat er gebeurt met je pensioen als je eerder of later stopt met werken. Lees hoe je de app zelf downloadt en check je pensioen.

Lees meer

Je pensioen in 2022

Gepubliceerd op:

Binnenkort ontvang je als gepensioneerde deelnemer je eerste pensioenuitkering van 2022. Aan het begin van een jaar verandert er meestal iets in je pensioenuitkering. Wil je nu al weten wat er voor jou verandert in 2022?

Lees meer

Relatiemanager Ellen Bijnsdorp is er speciaal voor jou

Gepubliceerd op:

Je kunt bij onze relatiemanager, Ellen Bijnsdorp, terecht met al je vragen op pensioengebied. Voor veel werkgevers is Ellen inmiddels een bekend gezicht. En voor wie haar nog niet kent: wij stellen haar graag aan je voor!

Lees meer

Werkgevers: salarispakket niet altijd geschikt voor doorgeven (pensioenopbouw bij) onbetaald verlof 

Gepubliceerd op:

Als werkgever geef je via de uniforme pensioenaangifte (upa) loongegevens aan ons door. Je gebruikt hiervoor je salarispakket. Het is op dit moment niet mogelijk om met elk salarispakket onbetaald verlof en/of pensioenopbouw bij onbetaald verlof door te geven.

Lees meer