Overslaan en naar inhoud gaan

Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. Eerste Kamer akkoord 

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. De Eerste Kamer heeft hiervoor op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen. Vanaf 1 juli 2023 kunnen pensioenfondsen zich verder voorbereiden op de overgang naar de nieuwe regels voor pensioen. Op 1 januari 2028 moeten de nieuwe pensioenregelingen klaar zijn. Dit was 2027.

Pensioenfondsen krijgen een jaar extra tijd

Pensioenfondsen krijgen een jaar extra voor de overgang naar de nieuwe regels. Dit heeft minister Schouten toegezegd aan de Eerste Kamer. De nieuwe pensioenregelingen moeten er nu uiterlijk op 1 januari 2028 zijn. Dit was 2027. 

Oak Pensioen wil de nieuwe regeling al op 1 januari 2025 invoeren

Werkgevers- en werknemersorganisaties maakten al de keuze voor de solidaire premieregeling. Maar er moeten nog meer keuzes gemaakt worden. We zijn al wel begonnen met de voorbereidingen. Daarom verwachten we niet dat we het extra jaar nodig hebben. We willen nog steeds op 1 januari 2025 klaar zijn.

Er verandert tot 2025 nog niets voor jou

Voor jou verandert er voorlopig niets. Dat gebeurt pas als de nieuwe pensioenregeling ingaat, dus uiterlijk in 2025.

  • Gaat jouw pensioen voor 2025 in? Dan is dat nog op basis van de huidige regels. Na 1 januari 2025 gelden de nieuwe regels ook voor jou.  
  • Tot 2025  blijft het nabestaandenpensioen hetzelfde. Als jij overlijdt krijgt je partner het pensioen dat nu op jouw pensioenoverzicht staat. 

Na 1 januari 2025 verandert jouw pensioen wél

Op dat moment gelden de nieuwe regels voor pensioen. Deze regels gelden voor iedereen. Natuurlijk houden we je op de hoogte. En we geven je inzicht in de verschillen tussen je oude en je nieuwe pensioen. Voor we dit inzicht kunnen geven, moeten eerst alle afspraken voor de nieuwe regels duidelijk zijn.

Wil je weten wat er tot nu toe is gebeurd en hoe de planning er verder uitziet? Bekijk dan onze themapagina over het nieuwe pensioenstelsel.