Overslaan en naar inhoud gaan

Transitieplan definitief

Gepubliceerd op:

Sociale partners stemmen in met nieuwe pensioenregeling

Op 1 juli 2023 is de nieuwe pensioenwet ingegaan. Door deze nieuwe wet veranderen alle pensioenregelingen. Ook onze pensioenregeling verandert. De sociale partners (werkgevers- en werknemersorganisaties) hebben afspraken gemaakt over de nieuwe regeling. De afspraken staan in het ‘transitieplan’. Je kunt het plan nu bekijken.

Nieuwe pensioenregeling is solidair

Een belangrijke keuze was de keuze tussen een solidaire of flexibele premieregeling. Het belangrijkste verschil tussen deze twee opties is dat de solidaire premieregeling gericht is op het samen beleggen, in plaats van ieder voor zich. Sociale partners vinden het belangrijk dat wij dit met elkaar doen. Zo hebben we straks allemaal dezelfde voordelen en dragen we samen dezelfde risico’s. Dit zorgt voor meer zekerheid voor jouw pensioen. Én lijkt binnen de nieuwe wetgeving het meest op de huidige pensioenregeling. Solidariteit tussen de verschillende generaties blijft de basis.

In het transitieplan staan afspraken over de nieuwe regeling

De sociale partners  hebben in het plan afspraken gemaakt over:

  • wanneer onze nieuwe pensioenregeling ingaat
  • hoe de nieuwe regels er uitzien
  • het omzetten van de opgebouwde pensioenen naar de nieuwe regels

Bekijk de samenvatting van het transitieplan of bekijk het hele transitieplan!  


Hoe nu verder? 

Oak Pensioen wil de nieuwe regeling op 1 januari 2025 in laten gaan. Een belangrijke stap richting overgang naar het nieuwe stelsel, is nu genomen. Wij zijn momenteel bezig om een implementatie- en communicatieplan uit te werken. Hier kijken vervolgens de toezichthouders (De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten) naar. Hebben zij geen bezwaar tegen deze plannen? Dan kunnen wij verder met de voorbereidingen voor de overgang naar de nieuwe regeling. In 2024 kijken we natuurlijk ook scherp naar onze financiële positie. En houden goed in de gaten dat dit niet teveel afwijkt van onze huidige dekkingsgraad. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de veranderingen in je pensioen. Heb je nu vragen? Bekijk dan alvast onze themapagina.