Overslaan en naar inhoud gaan

Situatie in Oekraïne: we zijn extra waakzaam

Gepubliceerd op:

Oak Pensioen is geschokt door de Russische inval in Oekraïne en keurt alle vormen van agressie af. Deze zorgelijke situatie raakt de hele wereld, direct of indirect. Dat geldt natuurlijk voor de inwoners van Oekraïne, maar ook voor familieleden van Oekraïners die in Nederland wonen. We leven mee met alle mensen die het raakt. De situatie houdt ons bezig. We kunnen ons voorstellen dat dit ook voor jou geldt.

Invloed op pensioen

Deze oorlog vraagt ons om waakzaamheid. We zijn dan ook extra scherp op welke invloed de situatie tussen Oekraïne en Rusland heeft op ons pensioenfonds en jouw pensioen.

De bewegingen op de financiële markten zijn vooralsnog klein: de (dalende) beurs en (stijgende) rentebewegingen heffen elkaar grotendeels op. Dat betekent dat de Russische inval tot nu toe geen grote impact heeft gehad op de actuele dekkingsgraad.

Samen met onze vermogensbeheerders bekijken we hoe we onze beleggingen in Rusland op een verantwoorde manier kunnen afbouwen. Het gaat om ongeveer 0,1% van onze beleggingsportefeuille. En we houden continu de gevolgen in de gaten van de sancties die wereldwijd tegen Rusland zijn ingesteld.