Overslaan en naar inhoud gaan

Oak Pensioen kiest BlackRock als fiduciair beheerder

Gepubliceerd op:

Zeist, Amsterdam, 7 februari 2024 – Oak Pensioen heeft BlackRock aangesteld als fiduciair beheerder waarmee de bestaande relatie tussen de twee wordt geïntensiveerd. Naast advisering over de strategische asset allocatie en manager selectie en monitoring, zal BlackRock nu ook het beheer van de renteafdekking-portefeuille, het overall portfolio management, valuta afdekking en platform diensten voor haar rekening nemen van het pensioenfonds met €5 miljard onder beheer.

Rob van Dijk, vertrekkend uitvoerend bestuurder van Oak Pensioen: “Met het oog op de invoering van het nieuwe pensioenstelsel, bouwen we onze strategische relatie uit met BlackRock. Het resultaat van de uitbreiding is het verlagen van de operationele complexiteit en het realiseren van een beperkte kostenbesparing voor onze deelnemers. Oak Pensioen bedankt Cardano voor de samenwerking van de afgelopen jaren en kijkt zeer positief terug op de relatie.”

Vince Valckx, relatiemanager van BlackRock: “Wij zijn zeer verheugd dat Oak Pensioen opnieuw voor ons heeft gekozen. Wij kennen Oak Pensioen als een zeer vooruitstrevend en ambitieus pensioenfonds met een duidelijke groei ambitie, door open te staan voor aansluitingen van andere bedrijven en sectoren. Het is dan ook een grote eer dat Oak Pensioen met ons, als een van de eerste partijen, de oversteek naar de nieuwe Solidaire Premieregeling gaat maken.”