Overslaan en naar inhoud gaan

Verhoging van het pensioen en wijzigingen in de premie

Gepubliceerd op:

Ieder jaar maken de werkgeversorganisaties en de vakbonden nieuwe afspraken over de pensioenregeling. Ook kijkt het pensioenfonds elk jaar of het pensioen kan worden verhoogd. In 2023 verhogen we alle pensioenen met 6,8%. Er veranderen in 2023 nog een aantal dingen in de pensioenen.

Dit verandert er in 2023

Zoals ieder jaar zijn de wijzigingen opgedeeld in de twee regelingen: Regeling A (sector meubelbranche, tentoonstellingsbouw of orgelbouw) en Regeling B (sector houthandel).

Regeling A: Pensioenverhoging van 6,8%, premie blijft gelijk en franchise stijgt

Als je werkt in de meubelbranche, tentoonstellingsbouw of orgelbouw gaat jouw pensioen met 6,8% omhoog. De pensioenpremie blijft 26,3% in 2023. Als werknemer betaal je de helft van de premie.

Het opbouwpercentage wordt 1,875%. Dat is meer dan in 2022. De franchise wordt € 16.427 en het maximum pensioengevend salaris wordt € 65.461. Beide zijn hoger dan in 2022.

Regeling B: Pensioenverhoging van 6,8%, franchise en premie blijven gelijk

Als je werkt in de sector houthandel gaat jouw pensioen met 6,8% omhoog. De pensioenpremie blijft 26,6%. Als werknemer betaal je de helft van de premie.

Het opbouwpercentage blijft 1,875% en de franchise blijft € 21.339. Het maximum pensioengevend salaris wordt € 65.461. Dat is hoger dan in 2022.

Wat betekenen deze wijzigingen voor jou? 

  • In 2023 betaal je evenveel pensioenpremie als in 2022. Op jouw loonstrookje zie je hoeveel pensioenpremie je precies betaalt.
  • Het totaalbedrag van je pensioen gaat omhoog. Zo zijn we beter voorbereid op eventuele prijsstijgingen.
  • Als je een totaaloverzicht van jouw pensioen wilt zien, kun je kijken op Mijnpensioenoverzicht.nl. Het kan zijn dat deze wijzigingen niet direct te zien zijn in het overzicht. Zie je de aanpassing nog niet? Kijk dan later nog eens.

Rekenvoorbeeld

Download het rekenvoorbeeld (pdf). Hierin laten we de gevolgen zien van de wijzigingen.

Heb je vragen?

Bekijk het pensioenreglement. Zo kun je alle details van je pensioenregeling even rustig doornemen. Je kunt het reglement ook bij ons opvragen. Neem daarvoor even contact met ons op.