Overslaan en naar inhoud gaan

Word jij ons nieuwe bestuurslid?

Gepubliceerd op:

Eén van onze niet-uitvoerende bestuursleden treedt af. Wij zoeken daarom een goede vervanging per 1-2-2024. Het gaat om een plek in het bestuur namens de werkgeversorganisatie CBM met aandachtsgebied vermogensbeheer en financiële opzet.

Wie zijn wij?

Oak Pensioen is het pensioenfonds voor de meubelindustrie, interieurbouw, de orgelbouw, de tentoonstellingsbouw en de houthandel. We zijn een middelgroot pensioenfonds met rond 130.000 deelnemers en werken in een omgekeerd gemengd bestuursmodel. Oak Pensioen heeft een bestuur en een verantwoordingsorgaan. De niet-uitvoerend bestuurders zijn tegelijk toezichthouder in dit model. 

Wij houden van open communiceren, korte lijnen en gaan uitdagingen niet uit de weg. Je leest hier meer over hoe Oak Pensioen de organisatie heeft ingericht.

Wat zoeken wij?

Als niet-uitvoerend bestuurslid beschik je over de nodige kennis, vaardigheden en eigenschappen om het pensioenfonds goed te kunnen besturen en toezicht te houden. Je hebt bijzondere interesse in pensioen en vermogensbeheer. In de huidige dynamiek zoeken wij een bestuurder die acteert als een kritische en open teamspeler en tegelijk goed kan samenwerken en in het team zijn eigen rol en verantwoordelijkheid neemt. Specifiek voor deze vacature zoeken we een bestuurder met een financieel economische achtergrond. 

Ervaring in een toezichtfunctie, zoals een raad van toezicht of een raad van commissarissen, is een pré. Vanwege de huidige samenstelling van ons bestuur gaat onze voorkeur uit naar een vrouw.

Heb jij belangstelling?

Lees dan de volledige profielschets  en de informatie over de organisatie van ons pensioenfonds. Meld je interesse aan bij Jobine Kersseboom, directeur van het bestuursbureau. Stuur vóór 1 december jouw motivatiebrief en CV naar vacature@pensioenfondsoak.nl. Vermeld in de onderwerpregel: vacature niet uitvoerend bestuurslid.