Overslaan en naar inhoud gaan

Word jij ons nieuwe lid van de Auditcommissie?

Gepubliceerd op:

Eén van de leden van de Auditcommissie (AC) treedt af. Wij zoeken daarom een kundige vervanging per 1-7-2024. Het gaat om een voorzitter van de AC en een deskundige voor wat betreft bedrijfseconomische aspecten.

Wie zijn wij?

Oak Pensioen is het pensioenfonds voor de meubelindustrie, interieurbouw, de orgelbouw, de tentoonstellingsbouw en de houthandel. We zijn een middelgroot pensioenfonds met rond 130.000 deelnemers en werken in een omgekeerd gemengd bestuursmodel. Oak Pensioen heeft een bestuur en een verantwoordingsorgaan. De niet-uitvoerend bestuurders zijn tegelijk toezichthouder in dit model. 

Wij houden van open communiceren, korte lijnen en gaan uitdagingen niet uit de weg. Je leest hier meer over hoe Oak Pensioen de organisatie heeft ingericht.

Wat zoeken wij?

Als AC-lid beschik je over de nodige kennis, vaardigheden en eigenschappen om het niet-uitvoerend bestuur van advies te voorzien en als sparringpartner te fungeren. Je hebt bijzondere interesse in stakeholdermanagement en aan governance gekoppelde strategische aspecten. In de huidige dynamiek zoeken wij een voorzitter als AC lid. Deze voorzitter kan als sparringpartner voor onze onafhankelijke voorzitter van het bestuur optreden. Binnen de AC acteer je als een kritische en open teamspeler en kan je tegelijk goed samenwerken en neem je in de AC je eigen rol en verantwoordelijkheid. 

Specifiek voor deze vacature zoeken we een AC-lid met:

  • een financieel economische achtergrond die de achterliggende processen doorziet
  • ervaring in een toezichtfunctie. Lid van een raad van toezicht of een raad van commissarissen is een must. 

Onze huidige samenstelling van de AC voldoet al aan de diversiteitsnormen. 

Heb jij belangstelling?

Lees dan de volledige profielschets (pdf) en de informatie over de organisatie van ons pensioenfonds. Meld je interesse aan bij Jobine Kersseboom, directeur van het bestuursbureau. Stuur vóór 1 april jouw motivatiebrief en CV naar vacature@pensioenfondsoak.nl. Vermeld in de onderwerpregel: vacature AC-lid.